Hirviurheilu menu
Kaikki tiedotteet
Kaikki tiedotteet

19.05.2021 - Pienoishirvi

Hirviurheiluun on lisätty uusi laji, pienoishirvi. Se on säännöiltään hyvin samankaltainen kuin metsästyshirvi mutta siinä ammutaan alkukilpailussa 20 laukausta, kaikki liikkuvaan tauluun. Loppukilpailussa ammutaan kymmenen laukausta.

24.01.2021 - Kilpailun peruminen

Jos kilpailu joudutaan perumaan esim. koronatilanteen takia, toimitsija voi tehdä sen kilpailun asetuksista. Tällöin palvelun etusivulla näytetään kilpailun yhteydessä punainen Peruttu-teksti.

26.07.2020 - Oikeiden etäisyyksien näyttäminen kesken kilpailun

Tämän kesän aikana on alettu järjestämään hirvenjuoksussa etäkilpailuita, jotka kestävät koko viikon. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun eri paikkakunnilla niin, että jossain tapahtuma järjestetään maanantaina ja jossain muualla esimerkiksi lauantaina. Maanantain kilpailijat ovat tähän asti joutuneet odottamaan oikeiden arvioiden näkemistä siihen asti, kun koko viikkokilpailu on päättynyt, mutta jatkossa Hirviurheilu mahdollistaa arviomatkojen näyttämisen heti oman päivän päätteeksi.

Kilpailun perustiedoista löytyy nyt asetus "Näytä oikeat etäisyydet heti". Kun toimitsija valitsee tämän, tulosluetteloissa näkyy arviopisteiden lisäksi matkat heti, kun toimitsija on ne tallentanut. Toimitsijan vastuulla on tallentaa arviomatkat vasta sitten, kun kyseisen numerovälin kaikki kilpailijat ovat saapuneet maaliin.

Vaikka uusi ominaisuus sopii erityisen hyvin viikkokilpailuihin, on se saatavilla kaikkiin hirvenjuoksun ja -hiihdon kilpailuihin.

12.06.2020 - Eurooppalainen metsästysammunta valmis

Viimeinenkin uusista lajeista, eurooppalainen metsästysammunta, on nyt käytettävissä Hirviurheilussa. Näin ollen Hirviurheilun avulla pystyy järjestämään kaikkien Suomen Metsästäjäliiton virallisten lajien kilpailut.

11.06.2020 - Korona-ohjeita

Kun järjestät kilpailun tai osallistut siihen, niin otathan huomioon Suomen Metsästäjäliiton ohjeet koronaan liittyen. Tehdään kilpailuista yhdessä turvallisia ja estetään koronan leviäminen!

06.06.2020 - Pohjoismainen metsästysammunta valmis

Uusista lajeista toiseksi viimeisenä on tullut valmiiksi pohjoismainen metsästysammunta. Laji on melko harvinainen mutta saattaa olla tänä vuonna yksi niistä harvoista, joissa ratkotaan Suomen mestaruudet (elokuussa). Myös tätä lajia voi kokeilla osoitteessa http://testi.hirviurheilu.com.

Viimeinen jäljellä oleva laji on eurooppalainen metsästysammunta, joka on tarkoitus saada valmiiksi kesäkuun aikana.

11.05.2020 - Haulikkolajit lisätty palveluun

Myös metsästyshaulikko ja metsästystrap löytyvät nyt palvelusta. Lajeja voi kokeilla Hirviurheilun testiympäristössä.

Viimeiset uudet lajit tulevat olemaan pohjoismainen ja eurooppalainen metsästysammunta.

09.05.2020 - Kilpailun päättäminen helpommaksi

Kilpailun päättäminen on jatkossa helpompaa kuin aiemmin. Mikäli yrität päättää sellaista kilpailua, jossa joltain kilpailijalta puuttuu tulos, Hirviurheilu tarjoaa sinulle suoraan vaihtoehdot näiden kilpailijoiden käsittelemiseen.

Toinen muutos on sellainen, että ammuntalajeissa kilpailun voi päättää sarja kerrallaan. Tämä palvelee erityisesti monipäiväisiä SM-kilpailuita, joissa ei tarvitse odottaa koko kilpailun loppuun asti, että yksittäisen sarjan tulokset voidaan vahvistaa.

25.04.2020 - Metsästyshirvi ja metsästysluodikko lisätty palveluun

Hirviurheilusta löytyy nyt uusina lajeina metsästyshirvi ja metsästysluodikko. Lajeja voi kokeilla Hirviurheilun testiympäristössä.

Seuraavat uudet lajit tulevat olemaan metsästyshaulikko ja metsästystrap.

23.03.2020 - Ilmahirvi ja ilmaluodikko kaikkien käytössä

Uusien lajien kehitys on edennyt siihen pisteeseen, että ilmahirvi ja ilmaluodikko ovat valmiita kilpailukäyttöön. Nyt kun korona-epidemian takia kilpailuita ei järjestetä, voit halutessasi tutustua uusiin lajeihin perustamalla kilpailun osoitteeseen http://testi.hirviurheilu.com.

Seuraavaksi kehitys siirtyy uusissa lajeissa kesälajien puolelle. Hirviurheilu tiedottaa asiasta lisää siinä vaiheessa, kun lajit ovat kaikkien käytössä.

28.02.2020 - Hirviurheiluun kaikki Metsästäjäliiton viralliset lajit

Hirviurheilu uudistuu tänä vuonna merkittävästi, sillä palveluun lisätään kaikki loputkin Metsästäjäliiton viralliset lajit. Ensimmäiset uudet lajit ovat ilmaluodikko ja ilmahirvi, joiden SM-kilpailut on tarkoitus järjestää Hirviurheilun avulla 18-19.4.2020. Näiden lajien kehitys on ollut käynnissä jo jonkin aikaa ja niiden tuloksia löytyykin jo Hirviurheilusta (esim. ilmaluodikko, ilmahirvi).

Ilma-aseiden jälkeen kehitys siirtyy kesälajien puolelle, jolloin vuorossa ovat metsästyshirvi, metsästysluodikko, metsästyshaulikko sekä metsästystrap. Näiden lajien SM-kilpailut järjestetään heinäkuussa.

Viimeisenä palveluun lisätään pohjoismainen ja eurooppalainen metsästysammunta. Mikäli kehitys etenee riittävän nopasti, on Hirviurheilu käytössä näiden lajien SM-kilpailuissa kesäkuussa.

Lue Metsästäjäliiton tiedote aiheesta.

08.01.2020 - Toimitsijan sivut mobiililaitteille

Hirviurheilussa voi nyt hallinnoida kilpailun tietoja kätevästi myös mobiililaitteilla eli puhelimilla ja tableteilla. Uuden ulkoasun myötä sivuja on muutettu siten, että ne mukautuvat ruudun koon mukaan.

21.08.2019 - Viesti ilman sakkokierroksia

Hirviurheiluun on nyt mahdollista luoda viesti, jossa ei kierretä sakkokierroksia vaan jokainen sakko lisätään aikana juoksu-/hiihtoaikaan. Arvioinnille ja ammunnalle voi määrittää omat sakkosekunnit.

07.07.2019 - Viestin aikakorjauksia uudistettu

SML on uudistanut viestien aikakorjausten laskentaa ja uudistus näkyy nyt myös Hirviurheilussa.

Jatkossa viestin toimitsijat tallentavat hiihto-/juoksuosuuden pituuden sekä molempien sakkokierrosten pituudet. Mikäli joku kilpailijoista kiertää liikaa tai liian vähän sakkorinkiä, ei toimitsijoiden enää tarvitse itse laskea korjausaikaa vaan ainoastaan syöttää sakkokorjausten määrät.

Tämän jälkeen Hirviurheilu laskee aikakorjaukset automaattisesti. Laskenta perustuu kaavaan V / K x A, jossa

V = väärin juostun matkan määrä (perustuen tallennettuihin sakkorinkien pituuksiin sekä syötettyihin sakkokorjauksiin)
K = kokonaan juostun matkan määrä sisältäen osuuden pituuden sekä juostut sakot
A = osuuteen käytetty aika

Uusi laskentatapa on käytössä kesän SM-kilpailuissa mutta sitä voivat käyttää myös kaikki muutkin viestit.

27.07.2018 - Kilpailujen etsiminen

Kaikkien kilpailuiden sivulle on lisätty hakuominaisuuksia. Voit etsiä kilpailun tai paikkakunnan nimellä sekä rajata hakua suoraan piirin mukaan.

20.03.2018 - Nuoret, naiset ja miehet samassa sarjassa

Aikapisteiden laskentasääntöjä on tarkennettu sellaisia sarjoja varten, joissa on sekaisin nuoria, naisia ja miehiä. Jatkossa ikäryhmät ryhmitellään alkukirjaimen perusteella. Esimerkiksi jos sarjassa on ikäryhmät S20, N40, N50, N60, M40 ja M50, ne ryhmitellään seuraavasti: S20, N40/N50/N60 ja M40/M50. Näissä kolmessa kategoriassa aikapisteet lasketaan kuin ne olisivat omassa sarjassaan.

Katso esimerkkitapaus.

Laskentamuutos ei vaikuta millään tapaa perinteisiin sarjoihin, joissa on esim. vain M-alkuisia ikäryhmiä.

04.02.2018 - Epäviralliset kilpailijat 2018 alkaen

Tämän vuoden alusta säännöt muuttuivat epävirallisten kilpaijoiden suhteen. Käytännössä tarkoitetaan SM-kilpailuihin osallistuvia ruotsalaisia. Aiemmin heidät näytettiin tulosluettelon lopussa ja Hirviurheilussa erikseen linkkiä painamalla heidät sai osaksi muuta tulosjoukkoa.

Vuoden 2018 alusta alkaen epäviralliset kilpailijat näytetään aina osana muuta tulosluetteloa. Ainoa poikkeus heidän käsittelyssään on se, ettei heidän aikansa voi olla koskaan vertailuaika, vaikka se olisikin parempi kuin kenenkään virallisen kilpailijan aika. Tällaisessa tilanteessa sekä kyseinen epävirallinen kilpailija että nopein virallinen kilpailija saavat 300 pistettä ja muiden aikapisteet pohjautuvat virallisen kilpailijan aikaan.

Mikäli epävirallisia kilpailijoita käytetään muissa kuin SM-kilpailuissa, em. säännöt pätevät myös niissä.

23.12.2017 - SML ja Hirviurheilu 3 vuoden sopimukseen

Hirviurheilu on myös seuraavat kolme vuotta vapaassa käytössänne, Metsästäjäliiton jäsenseurat. Tässä SML:n tiedote asiasta:

Hirviurheilun saavuttaman suuren suosion (2017 n. 300 kilpailua, n 13000 kilpailusuoritusta) jäsenseurojen ja harrastajien keskuudessa myötä Hirviurheilu jatkuu seuraavat 3 vuotta 2018-2020 Metsästäjäliiton jäsenseurojen vapaassa käytössä.

Hirviurheilu on vuonna 2010 käyttöön otettua hirvenhiihdon ja –juoksun tulospalvelu. Palvelu on ollut käytössä hirvenhiihdon SM-kisoissa joka vuosi vuodesta 2011 alkaen. Lisäksi palvelu on otettu käyttöön ympäri Suomea niin alue-, piiri- kuin seuratasollakin. Hirviurheilu on Metsästäjäliiton jäsenseurojen vapaassa käytössä ilman rajoituksia kilpailuiden tai osallistujien lukumäärän suhteen. Tämä sallii palvelun käytön niin SM- tasolla kuin pienissä paikallisissakin kilpailuissa. Saat kisajärjestäjänä Hirviurheilun käyttöösi klikkaamalla “Aloita käyttö”-linkkiä osoitteessa www.hirviurheilu.com. Sen jälkeen pääset lisäämään kilpailun tiedot.

02.08.2017 - SM-kisaveikkaus käynnissä

Käy Hirviurheilun Facebook-sivuilla ja arvaa koko viikonlopun paras henkilökohtainen pistemäärä. Voit voittaa leffaliput!

09.07.2017 - Hirvenjuoksun SM 2017

Hirviurheilu on jälleen mukana, kun Ikaalisissa kilpaillaan Suomen mestaruuksista elokuun alussa. Perjantaina 4.8. ratkotaan Hirvikävelyn mestaruudet ja lauantaina 5.8. hirvenjuoksun Suomen mestaruudet.

SM-esikipailuissa oli heinäkuun alussa mukana yli 150 kilpailijaa.

09.04.2017 - 4 arviomatkaa normaaleilla aikapisteillä

Hirviurheilun pistelaskentaan on lisätty uusi vaihtoehto. Jos haluatte harjoitella kilpailussanne erityisesti arviointia mutta silti säilyttää normaalit aikapisteet, valitkaa sarjan kohdalle asetukseksi "Normaalit aikapisteet, 4 arviota". Tällöin arvioinnin enimmäispisteet ovat 300 ja jokaisesta virhemetristä vähennetään vain yksi piste normaalin kahden sijaan.

Samalla pistelaskentaan vaikuttavia valintoja on selkeytetty muutenkin tuomalla kaikki mahdolliset vaihtoehdot yhteen pudotusvalikkoon. Enää ei ole siis mahdollista valita esim. 4 arviomatkaa normaaleilla aikapisteillä (enimmäispisteet 1500) tai 2 arviomatkaa ilman aikapisteitä (enimmäispisteet 900). Nykyiset vaihtoehdot takaavat sen, että jokaisessa sarjassa täydet pisteet ovat aina 1200.

20.01.2017 - Hirviurheilu Metsästäjäliiton jäsenseurojen vapaaseen käyttöön!

Hirviurheilu ja Metsästäjäliitto ovat tehneet sopimuksen Hirviurheilun käytöstä vuonna 2017. Alla Metsästäjäliiton tiedote asiasta:

"Metsästäjäliitto tarjoaa palveluna jäsenseuroilleen vuonna 2010 käyttöön otettua hirvenhiihdon ja –juoksun Hirviurheilu-tulospalvelua. Palvelu on ollut käytössä hirvenhiihdon SM-kisoissa joka vuosi vuodesta 2011 alkaen. Lisäksi palvelu on otettu käyttöön ympäri Suomea niin alue-, piiri- kuin seuratasollakin. Hirviurheilu on Metsästäjäliiton jäsenseurojen vapaassa käytössä ilman rajoituksia kilpailuiden tai osallistujien lukumäärän suhteen. Tämä sallii palvelun käytön niin SM-tasolla kuin pienissä paikallisissakin kilpailuissa. Saat kisajärjestäjänä Hirviurheilun käyttöösi klikkaamalla “Aloita käyttö”-linkkiä osoitteessa www.hirviurheilu.com. Sen jälkeen pääset lisäämään kilpailun tiedot."

Hirviurheilun nykyisille asiakkaille tämä tarkoittaa sitä, että Hirviurheilu ei laskuta heitä vuoden 2017 aikana tapahtuvasta palvelun käytöstä.

02.01.2017 - Sääntömuutokset 1.1.2017

Hirviurheilu on päivittynyt vuoden 2017 uusien sääntömuutosten johdosta:
  • Hirvikävelystä / metsästäjäsarjasta tulee virallinen SM-laji. Tämä tarkoittaa virallisten sarjojen lisäksi uutta sääntöä ammuntaan. Mikäli ammunta kestää yli 7 minuuttia, jokaiselta ylimenevältä minuutilta vähennetään 3 pistettä. Ylitys syötetään Hirviurheilussa kilpailijan lomakkeelle ja vähennetyt pisteet näytetään ammuntatuloksen yhteydessä.
  • Aikapisteiden laskenta muuttuu siten, että jos kilpailijan aika on yli 5 minuuttia huonompi kuin sarjan parhaan aika, vähennetään ylimenevältä osalta 1 piste jokaista 20 sekuntia kohden normaalin 10 sekunnin sijaan. Hirviurheilu osaa laskea pisteet automaattisesti uuden tai vanhan säännön perusteella sen mukaan, milloin kilpailu on järjestetty (ennen 2017 vai 2017 tai myöhemmin).
  • M- ja N-sarjoihin tulee uudet ikäryhmät M40 ja N40. Nämä löytyvät Hirviurheilun oletussarjoista.
  • S13-sarjaan tulee joukkuekilpailu. Tämä ei vaikuta Hirviurheiluun sillä kilpailun toimitsijat voivat edelleen määrittää joukkuekilpailut haluamillaan tavoilla.

08.12.2016 - Parannus piirien kilpailijoiden lisäämiseen

SM-kisoissa on jo muutaman vuoden ollut voimassa käytäntö, jossa piirit itse lisäävät omat kilpailijansa. Tähän asti kilpailijoiden syöttö on tapahtunut yksi kerrallaan mutta nyt tätä on helpotettu. Tulevissa kilpailuissa piirit voivat halutessaan kerätä kilpailijatiedot Excel-tiedostoon, tallentaa sen csv-muotoon ja lisätä tämän tiedoston avulla kaikki kilpailijat yhdellä latauksella.

Toiminto on vastaava kuin on jo pidempään ollut varsinaisilla toimitsijan sivuilla. Nyt se on siis tuotu myös rajoitetut oikeudet omaavien toimitsijoiden käyttöön.

06.12.2016 - Hirvenhiihdon SM 2017

Hirviurheilu on hirvenhiihdon SM-kisojen tulospalveluna 7. vuotta peräkkäin. Tällä kertaa kilpaillaan Kajaanissa 10.3.-12.3.2017. Esikisat hiihdetään 11.2.2017.

05.12.2016 - Hirviurheilu Offlinen myynti lopetettu

Hirviurheilu Offlinen myynti on lopetettu. Alunperin vain online-palveluksi tarkoitettu Hirviurheilu sai 2011 oman offline-versionsa johtuen siitä, että mobiiliyhteydet ampumaratojen lähistöillä eivät Hirviurheilun alkuaikoina olleet vielä riittävän hyviä. Hirviurheilu Offline tarjosi näin mahdollisuuden viedä kilpailu läpi ilman nettiyhteyttä ja julkaista tulokset online-palveluun yhteyden ollessa saatavilla.

Tilanne on kuitenkin jo pitkään ollut se, että ampumaradoilla pohjoisinta Lappia myöten on voitu käyttää online-palvelua, joiden edut offline-tuotteeseen ovat kiistattomat niin toimitsijoiden, kilpailijoiden kuin kotikatsomonkin näkökulmasta. Kun tähän yhdistetään offline-tuotteen ylläpidolliset haasteet, on lopettamispäätös ollut helppo tehdä. Kaikella on aikansa.

Hirviurheilu jatkaa maan parhaan hirvenhiihdon ja hirvenjuoksun tulospalvelun tarjoamista online-version muodossa. Aina reaaliaikaisena ja viimeisimmällä tiedolla varustettuna. Nykyiset Hirviurheilu Offline -käyttäjät voivat jatkaa tuotteidensa käyttämistä normaaliin tapaan.

04.08.2016 - SM-kisaveikkaus Facebookissa

Perinteinen kisaveikkaus Hirviurheilun Facebook-sivuilla, osallistu ja voita leffaliput!

27.06.2016 - Tärkeä tiedote Hirviurheilu offline -käyttäjille

Uusimman Hirviurheilu Offline -version kanssa on joillain käyttäjillä ilmennyt ongelmia, mm. Pikasyöttö-sivulle ei pääse ollenkaan. Mikäli sinun kohdallasi tilanne on vastaava, poista vanhan Hirviurheilu Offline -ohjelman asennus ja asenna sen jälkeen uusin versio (1.8.0).

19.06.2016 - Joukkuekilpailuiden 2-joukkueet

Toimitsija voi jatkossa määrittää, lasketaanko joukkuekilpailuissa pisteet myös 2-joukkueille. Esim. jos joukkueessa pitää olla kolme kilpailijaa ja samasta seurasta löytyy yhdeksän osallistujaa, saadaan joukkuepisteet laskettua tämän seuran osalta 1-joukkueen lisäksi myös 2- ja 3-joukkueille.

19.06.2016 - Hirviurheilu Offline 1.8.0

Hirviurheilu Offlinesta on julkaistu uusi versio reilun vuoden tauon jälkeen. Kaikki online-palveluun tuossa ajassa tehdyt muutokset ovat nyt siis myös offline-käyttäjien saatavilla. Yksi merkittävistä korjauksista on PDF-tiedostojen fonttikoko, joka on Offline-versiossa ollut hyvin pieni. Lue muista muutoksista lisää Offlinen Versiohistoria-sivulta.

19.03.2016 - KISAVEIKKAUS JATKUU!

Vielä kerran jaetaan leffalippuja. Käy veikkaamassa sunnuntain SM-viestien tuloksia Hirviurheilun Facebook-sivuilla. Arvailuaikaa on viestin alkuun asti.

18.03.2016 - Arvaa parhaat tulokset ja voita leffalippuja

Käy tykkäämässä Hirviurheilun Facebook-sivuista ja samalla voit osallistua SM-kisaveikkaukseen. Tehtäväsi on arvata perjantain ja lauantain parhaat voittotulokset kaikki sarjat mukaan lukien. Molempina päivinä lähimmäksi osuneet palkitaan leffalipuilla!

06.02.2016 - Hirvenjuoksun SM 2016

Hirviurheilu järjestää myös ensi kesän hirvenjuoksun SM-kilpailut. Varsinaiset kilpailut pidetään elokuussa Vesannolla, jossa juostiin myös vuonna 2014. Silloin mukana oli 560 kilpailijaa.

24.12.2015 - Tulosten tallennus kännykällä

Tuloksia voi jatkossa tallentaa kätevästi myös kännykällä. Ammunnalle, arvioille ja saapumisajoille on nimittäin tarjolla uudet mobiilinäkymät, joten (apu)toimitsijat voivat syöttää tulospaikoilla tuloksia omilla älypuhelimillaan. Muiden toimitsijatehtävien hallinta tapahtuu edelleen normaalinäkymässä. (Sivun alalaidasta voi vaihtaa näkymien välillä, jos sivusto ei osaa arvata käytössä olevalle laitteelle sopivaa näkymää.)

11.08.2015 - Hirvenhiihdon SM 2016

Hirviurheilu jatkaa taivaltaan SM-kilpailuiden tulospalveluna. Seuraavaksi vuorossa ovat hirvenhiihdon SM-kilpailut Vaalassa 18-20.3. 2016. Edellisen kerran Vaalassa hiihdettiin SM-tasolla vuonna 2012.

Näin Hirviurheilu jatkaa jo vuonna 2011 alkanutta SM-hirvenhiihtojen kisaputkea. Molemmat lajit huomioon ottaen nämä tulevat olemaan jo viidennet perättäiset SM-kilpailut, joiden tulospalvelu on hoidettu Hirviurheilun avulla.

28.07.2015 - Hirviurheilu Offline 1.7.0

Hirviurheilu Offline on päivitetty lähes 1,5 vuoden tauon jälkeen. Kaikki online-palveluun tuossa ajassa tehdyt muutokset ovat nyt siis myös offline-käyttäjien saatavilla. Lisäksi tärkeänä muutoksena on Windows 8 -toimivuus, jota aiemmissa versioissa ei ollut. Lue muista muutoksista lisää Offlinen Versiohistoria-sivulta.

13.06.2015 - Tarjouspaketteja saatavilla!

Hirviurheilu tarjoaa perushinnoittelun (1 euro/kilpailija) lisäksi tarjouspaketteja. Ne ovat erityisesti tarkoitettu seuroille, jotka järjestävät vuoden aikana useita kilpailuita.

Ota rohkeasti yhteyttä ja pyydä tarjous!

04.05.2015 - Hirvenjuoksun SM 2015

Hirviurheilu toimii hirvenjuoksun SM-kilpailuiden tulospalveluna myös tänä vuonna. Kilpailut järjestetään Lumijoella 7.-9.8.2015. Järjestävä seura on Lumijoen Metsästysyhdistys ry. Esikisat pidetään 27.6.2015.

Nämä kisat tulevat olemaan neljännet peräkkäiset SM-kilpailut Hirviurheilussa ja kaiken kaikkiaan seitsemännet vuoden 2011 talvikisoista alkaen.

13.03.2015 - Hirviurheilulla Facebookissa 100 seuraajaa!

Hirviurheilun Facebook-sivuilla on mennyt rikki 100 seuraajan raja! Käy sinäkin tykkäämässä, niin pysyt parhaiten perillä siitä, mitä palvelussa tapahtuu.

01.02.2015 - Uudistettu ulkoasu

Hirviurheilun perinteikäs ulkoasu on uusittu. Uudistuneessa näkymässä on pyritty keveyteen sekä parannettu navigointia mm. kilpailun sarjojen välillä.

Uusittu sivusto toimii parhaiten moderneilla selaimilla kuten Chrome, Firefox, Safari sekä IE10+. Hirviurheilu ei tue enää vanhentunutta IE8-selainta, mutta tarvittaessa silläkin pystyy palvelua käyttämään.

18.01.2015 - Hirvenhiihdon SM 2015

Hirviurheilu toimii hirvenhiihdon SM-kilpailuiden tuloslaskentapalveluna jo viidettä vuotta peräkkäin. Tänä vuonna kilpailut järjestetään 13.03.2015 - 15.03.2015 Pessalompolossa, järjestäjänä toimii Jupon Erä.

Edellisen kerran hirvenhiihdon SM-kilpailut järjestettiin Pessalompolossa neljä vuotta sitten 2011, jolloin Hirviurheilu toimi ensimmäisen kerran SM-tasolla tulospalveluna.

Esikisat Pessalompolossa pidetään 28.02.2015.

12.08.2014 - Ikäryhmän lyhennetty matka

Ikäryhmille on nyt mahdollista määrittää lyhennetty matka. Esimerkiksi N70-ikäryhmäläiset voivat kilpailussa juosta/hiihtää lyhyemmän matkan kuin muut saman sarjan osallistujat.

Lyhyemmästä matkasta johtuen kyseisen ikäryhmän kilpailija saattaa saada paremman ajan kuin nuoremmat kilpailijat muissa ikäryhmissä. Tuloslaskenta osaa ottaa tämän kuitenkin huomioon siten, ettei erimittaisia matkoja koskaan verrata toisiinsa aikalaskennassa.

Lyhennettyä matkaa on käytetty mm. Luhanka Cup:ssa.

Kilpailun toimitsija voi asettaa lyhennetyn matkan asetuksen kilpailun perustietojen muokkauslomakkeella.

10.03.2014 - Hirvenjuoksun SM 2014

Hirviurheilu toimii ensi kesänä ensimmäistä kertaa hirvenjuoksun SM-kilpailuiden tulospalveluna. Kisat käydään Vesannolla elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Esikisat ja samalla Itä-Suomen mestaruuskilpailut pidetään 6.7.2014.

21.02.2014 - Hirviurheilu Offline 1.6.0

Sisältää mm. lähtöaikauudistuksen ja muutaman korjauksen. Lue muista muutoksista lisää Offlinen Versiohistoria-sivulta.

12.02.2014 - Hirvenhiihdon SM 2014

Hirviurheilu tarjoaa hirvenhiihdon SM-kilpailuiden tulospalvelun jo neljättä vuotta peräkkäin. Tänä vuonna kisat käydään Kuusamossa 7.-9.3.2014.

11.02.2014 - Muutos lähtöaikojen määrittämiseen

Jatkossa toimitsijat määrittävät koko kilpailun alkamisajan (esim. 10:30). Kilpailijoiden lähtöajat taas määritetään suhteessa kyseiseen aikaan niin, että ensimmäisen kilpailijan lähtöaika on 00:00:00. Tällöin maaliintuloaika syötetään tietenkin vastaavalla tavalla, esim. 00:25:45 Tämän muutoksen tarkoituksena on helpottaa aikojen käsittelyä tulospalvelussa.

Lähtölistoissa näytetään molemmat ajat. Tulossivuilla kerrottaessa sarjan alkamisajasta näytetään oikea kellonaika, esim. 11:30.

Viestikin toimii jatkossa vastaavalla tavalla eli maaliintuloajat syötetään suhteessa lähtöaikaan 00:00. Koko viestin lähtöaikana ilmoitetaan todellinen kellonaika, joka näytetään kotikatsojille.

Jo päättyneisiin kilpailuihin muutoksella ei ole vaikutusta. Offline-tuotteeseen muutos tulee myöhemmin.

18.05.2013 - Hirviurheilu Offline 1.5.0

Nu också på svenska, nyt myös ruotsin kielellä. Lue muista muutoksista lisää Offlinen Versiohistoria-sivulta.

03.03.2013 - Resultsidorna nu också på svenska

Hirviurheilus alla resultsidorna är nu också på svenska. De andra sidorna ska vara tvåspråkiga senare.

Om du vill spara bokmärken, kan du änvanda addresset http://www.hirviurheilu.com/sv.

08.02.2013 - SM-esikisoihin ilmoittautuminen päättyy tänään

Tänään päättyy ilmoittautuminen hirvenhiihdon SM-esikisoihin. Ensimmäistä kertaa piirit ovat voineet ilmoittaa kilpailijansa suoraan Hirviurheilu-palveluun. Näin on pystytty vähentämään ilmoittautumiseen liittyvää turhaa työtä, tekemään ilmoittautumisesta helpompaa sekä vähentämään ilmoittautumiseen liittyviä virheitä.

Varsinaisiin SM-kisoihin ilmoittautuminen on jo käynnissä.

02.02.2013 - Hinnoittelu uudistui

Hirviurheilun hinnoittelu on uudistunut. Uudella hinnoittelulla pyritään tarjoamaan käyttäjille joustavampi mahdollisuus käyttää sekä Hirviurheilu Offlinea että Hirviurheilu Onlinea. Tutustu uuteen hinnoitteluun Hinnat-sivulta.

28.01.2013 - Hirviurheilu Offline 1.4.0

Uusi Hirviurheilu Offlinen versio sisältää mm. PDF-tulosteet isommalla fontilla. Lue lisää Offlinen Versiohistoria-sivulta.